23 May 2024

Volledige Historie Bekend

Full History Cars houdt zich bezig met in- en verkoop van auto’s met volledig aantoonbare onderhoudsgeschiedenis. Hierdoor kan onze klant ervan verzekerd zijn dat hij/zij een auto aanschaft waar goed voor gezorgd is. Daarnaast kan op deze manier een eerlijke kilometerstand gegarandeerd worden, de Nationale Autopas is immers niet zaligmakend.

 


Import:

Vaak zal een auto die wij aanbieden geïmporteerd zijn uit het buitenland, met name Duitsland. Hiervoor zijn twee belangrijke redenen te noemen:

  1. Het is algemeen bekend dat onze oosterburen bijzonder zuinig zijn op hun heilige koe. Hierdoor is het aanbod van auto’s met volledig aantoonbare onderhoudsgeschiedenis hoger dan in ons eigen land.
  2. De prijs van de occasions kan in het buitenland lager zijn dan in Nederland. Door goedkoper in te kopen kunnen wij de auto voor een scherpe prijs aan u aanbieden.

Kilometerfraude: 

Natuurlijk zijn wij ons bewust van het risico van kilometerfraude, speciaal bij geïmporteerde auto’s. Hieronder volgen een aantal gouden regels die het risico om slachtoffer te worden van kilometerfraude vrijwel uitsluiten. Deze informatie kan ook van pas komen als u overweegt zelf een auto te importeren. De regels:

  1. Schaf alleen een auto aan met volledige en aangesloten onderhoudsgeschiedenis. Ook al is de auto nog zo mooi en zit er een fantastisch verhaal bij om te verklaren waarom de auto 3 jaar lang niet gereden heeft en geen onderhoud heeft gehad; als er reden is tot twijfel: niet kopen!
  2. Het mooie van Duitse autopapieren is dat de gegevens van de vorige eigenaar(s) vermeld staan. Controleer of de woonplaats van de eigenaar in de buurt is van de garage die vermeld is in de boekjes. Een auto-eigenaar gaat geen 150 kilometer rijden voor een kleine beurt.
  3. Ga op Google de naam van het onderhoudsbedrijf na: bestaat de garage wel en komt de naam niet negatief naar voren in de zoekresultaten. Bij twijfel: niet kopen!
  4. De eerste eigenaar van de auto zal zeker de eerste (twee) beurten uit hebben laten voeren door de merkendealer en waarschijnlijk waar de auto gekocht is. Dit in verband met garantie. Als het onderhoudsboekje van begin tot eind door dezelfde garage is afgestempeld en deze garage is geen merkendealer dan zit er een luchtje aan en geldt weer: niet kopen!
  5. Als laatste is het mogelijk om via de gegevens op de autopapieren het telefoonnummer van de vorige eigenaar te achterhalen. Het is wat brutaal en er moet wel enige terughoudendheid betracht worden maar als u vriendelijk en beleefd uitlegt waarom u contact opneemt zult u in vrijwel alle gevallen informatie kunnen krijgen over het verleden van de auto. Vergeet niet de vorige eigenaar hartelijk te bedanken voor het verstrekken van de informatie 🙂 hij/zij is u tot niets verplicht.

Door vooraf aan de verkoper de autogegevens op te vragen en door wat speurwerk te verrichten kan dus op voorhand al een goede schifting gedaan worden op auto’s waarbij potentieel gefraudeerd is. Daarna begint het echte werk en moet gekeken worden of de auto echt zo fabelhaft en geweldig is onderhouden als de verkoper beweert maar dat laat zich hier niet zo eenvoudig uitleggen.

Het resultaat: een prima onderhouden occasion met een gegarandeerde kilometerstand voor een scherpe prijs.

× Offerte aanvragen?